Wydział Technologiczno-Przyrodniczy łączy dziś tradycję z nowoczesnością – studenci mają do dyspozycji nowoczesne laboratoria, a programy nauczania odpowiadają potrzebom współczesnego rynku.
Kierunki odpowiadające wymaganiom kandydatów
Coraz bardziej wymagający kandydaci wybierają kierunki łączące rolnictwo z ochroną środowiska, technologią i przetwórstwem żywności.
Nowe kierunki studiów
– Tworzymy nowe kierunki studiów: technologię żywności, logistykę w przemyśle rolno-spożywczym, odnawialne źródła energii – tak, by odpowiadały oczekiwaniom przyszłych studentów – powiedziała profesor UR Małgorzata Dżugan.
Nauka w praktyce
Studenci przyznali, że oprócz solidnej wiedzy akademickiej mogą liczyć na praktyczne zajęcia i wykładowców pełnych pasji, co sprawia, że nauka staje się ciekawa.
SM / opr. MatA (źródło: Polskie Radio Rzeszów)
Fot. Sylwia Miś (PRRz) – materiał nadesłany

















